Bedre Bad - Bedre Energi - Montering af radiator

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Richard Madsen

Energicase: Skiftet fra elvarme til lodret jordvarme i Farum

Der skulle en utraditionel løsning til, da Jessie og Finn Dissing skulle have omlagt deres dyre elvarme. I samarbejde med Jens Madsen fra Bedre Bad & Energi Farum VVS valgte ægteparret Dissing, som de første i Furesø Kommune at installere et Danfoss jordvarmeanlæg med 2 lodrette boringer – 120 meter ned i jorden. Og sparede nu 62 procent på elregningen med jordvarme.

jordvarme energicase

Jessie og Finns varmehistorie på Rosenvænget

Der er dejligt varmt, når man træder ind i huset på Rosenvænget 19 i Farum. En behagelig varme, som Jessie og Finn har sat pris på i nu snart to år. Og varmen henter de faktisk lige uden for vinduerne, idet der er boret to slanger på 120 meter lodret ned i haven.

Da parret tilbage i 1970 byggede det 340 kvadratmeter store hus i tre plan på Rosenvænget 19, blev der installeret el-varme i hele huset, men som årene er gået, er det kun blevet dyrere og dyrere at sørge for en ordentlig temperatur. Til sidst var el-udgiften oppe på 65.000 kroner årligt.

– Hvis vi skulle have det mindste håb om at kunne sælge huset, så måtte vi gøre noget, indleder Finn Dissing over en dampende kop kaffe, mens årets første efterårsstorm raser uden for huset.

Det var helt naturlig for Jessie og Finn at kontakte Jens Madsen fra Bedre Bad & Energi Farum VVS, da deres relationer går helt tilbage til Dissings første husbyggeri. Jessie og Finn byggede nemlig deres første hus på Rosenvænget 18, men efter et par år valgte de at bygge det nuværende hus, nemlig nummer 19. Det sjove var, at Jens Madsens far og Jessie Dissings far var fætre. Jens Madsens far, Peter Madsen, stod for al VVS-arbejdet, da det 340 kvm store hus blev bygget. Fremsynet som Jessie og Finn var, købte de nogle år senere også nummer 23 på Rosenvænget. De mente nemlig, at det ville blive upraktisk med et så stort hus i tre plan, når de nu kom op i årene. Så to numre længere nede af vejen byggede de et ét-plans hus, men her flyttede datteren så ind.

energicase med jordvarme

Skiftet fra el-varme til jordvarme

– Det var derfor naturligt, at vi snakkede med Jens Madsen om muligheder for at finde alternativer til el-varmen. Det var udelukkende ment som en investering for at kunne sælge huset. Jens foreslog, at vi fik et Danfoss-jordvarmeanlæg, og det viste sig at være en ganske god forretning, fortæller Finn Dissing.

– Vi høster aldrig selv gevinsten, men højst sandsynligt kan vi så i hvert fald få huset solgt. Vi har nemlig allerede det første år med jordvarmen oplevet store besparelser — ja faktisk over 62 procent på el-udgiften, pointerer Finn.

På anlægget er der en såkaldt bi-måler, der udelukkende måler el-forbruget på jordvarmeanlægget.

– Vi har stengulv, som også blev opvarmet med el. Men siden vi har fået jordvarmen, så har vi ikke haft tændt for det, siger Jessie Dissing, mens Finn tilføjer:

– El-varmen gav en meget ”hård” og tør varme, men nu har vi en meget behagelig varme over alt. Også i kælderen, hvor vi har et par og tyve grader. Da Jessie sidder meget stille, så har vi konstant 22-23 grader i huset.

Bedre Bad - Bedre Energi - Service af varmeanlæg - Grundfos varmeunit

Tre gange Rundetårn

Det blev lidt af et projekt. Da der skulle trækkes nye rør i hele huset og opsættes nye Hudevad radiatorer i tre etager, blev det en investering på næsten 700.000 kroner. Men Dissing-parret har overhovedet ikke fortrudt – da de mange fordele ved den nye energiløsning mere end opvejer investeringen.

På Rosenvænget 19 var det ikke muligt at vælge den mere traditionelle jordvarme-metode, hvor der lægges mange meter rør over et større areal en meter nede i jorden. Maskinerne til at udføre den del af arbejdet kunne nemlig slet ikke komme ind i haven. Faktisk ville haven slet ikke være stor nok til at lægge de mange meter rør.

Så der blev boret to lodrette huller á 120 meter, svarende til mere end tre gange Rundetårn sat oven på hinanden, ned i jorden. Her blev der sænket to slanger, der er støbt sammen på forhånd – og heri løber en kølevæske. I varmepumpe udnyttes temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi, som er nok til at varme hele huset op samt give varmt vand, uden problemer!

Denne metode er endnu ikke så udbredt i Danmark, og som nævnt var det også det første anlæg i Furesø Kommune.

– Vi var de første i Furesø Kommune, der skulle have jordvarme via en dybdeboring, så papirarbejdet og tilladelserne blev gennemarbejdet sammen med kompetente ingeniører fra Furesø Kommune. Derefter gik borearbejdet i gang i januar måned, og hele projektet blev udført fint og flot, fortæller Finn.

Ægteparret valgte at tage på en måneds ferie, mens ombygningen stod på, og den 20. januar 2012 blev anlægget indviet.

– Det var nogle meget behagelige håndværkere; Jens og hans muntre svende. Mens vi var på ferie, sørgede Jens for, at det hele gik fint. Der lå ikke ét støvfnug, da vi kom hjem, understreger Jessie Dissing.

– Det var smadderskægt at være de første i kommunen, der fik jordvarme på den måde. Det er en god investering og en daglig glæde at hente varmen op fra jorden, slutter Finn Dissing.

Om bedre bad farum

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Richard Madsen

Skal vi etablere en lignende jordvarmeløsning hos dig?

Alle steder, hvor man har adgang til et stykke solopvarmet jord – fx en græsplæne – kan der etableres jordvarme. Hos Bedre Bad & Energi Farum har vi totalløsningen til installation af jordvarmeanlæg – uanset om det gælder lodret boring eller det traditionelle horisontale slangesystem.

Vi tilbyder vores jordvarmeløsninger til kunder over hele København, Nordsjælland, Midtsjælland, Farum, Hørsholm, Hillerød, Ølstykke, Roskilde, Slangerup, Frederikssund, og Fredensborg. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Bliv klogere på varme- og energiløsninger:

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 44 95 03 55
vvs@bedrebadvvs.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon

    Adresse

    Postnummer

    By

    Evt. kommentarer